Biden prezanton planin për ta ndaluar Putinin në Ukrainë: “Nuk e bëjmë gabimin e Obamës!”

Biden prezanton planin për ta ndaluar Putinin në Ukrainë: “Nuk e bëjmë gabimin e Obamës!”

Kur komuniteti amerikan i inteligjencës mblodhi të dhënat e para se Rusia po përgatitej për një suIm të ri në Ukrainë,
presidenti Joe Biden i kërkoi administratës së tij të vepronte sa më shpejt.

I 5hqetësuar nga mundësia e përsëritjes së gabimeve të bëra në 2014-tën, kur Shtetet e Bashkuara dhe Europa u zunë në befasi nga aneksimi i Krimesë, Biden udhëzoi ekipin e sigurisë kombëtare të përdorë cdo mjet të mundshëm për ta z brapsur Putinin nga planet e një pushtimi, edhe pse ai mund të ishte muaj larg tha për CNN një zyrtar i lartë amerikan.LAJMI I PLOTE