Erdogan i “shpallë Iuftë” SHBA-së, “godet” dollarin amerikan: Paraja turke po forcohet!

Erdogan i “shpallë Iuftë” SHBA-së, “godet” dollarin amerikan: Paraja turke po forcohet!

Publikimi i planit të Erdoganit që u zotua t`i garantojë depozitat e valutës vendëse kundër luhatjeve të tregut, i ka dhënë
krahë lirës turke që shënoi menjëherë rritje të vlerës me 15 për qind duke e vazhduar rimëkëmbjen historike pas niveleve të ulëta rekord.

Monedha turke u forcua duke u tregtuar me 11.09 njësi për një dollar amerikan, thotë reuters. Në një fjalim të mbajtur të hënën vonë, presidenti turk tha se një varg hapash do ta lehtësojnë barrën mbi valutën dhe do t’i inkurajojë turqit që të mbajnë kursime në lira e jo në dollarë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE