Njihuni me këto 6 shtetet që ende nuk kanë ushtri!

Njihuni me këto 6 shtetet që ende nuk kanë ushtri!

Ushtria, si bashkësi e disa forcave (njësive të amratosura) nën një komandë, ka rëndësi shumë të madhe për sigurinë e një vendi, mirë disa shtete nuk kanë ushtri dhe sigurinë ua garantojnë shtetet e tjera, mes tyre edhe Islnda e cila është pjesë e NATO-s.

Arsyet pse nuk kanë ushtri janë dy: Disa e kanë hequr ushtrinë për shkak të pëprlasjeve c ivile që kanë ndodhur në vend dhe disa të tjera për shkak të kostove të larta. LISTA E PLOTE