Rusia paralajmërim urgjent SHBA-së: “Përgjigjuni kërkesave tona, ose suImojmë!”

Rusia paralajmërim urgjent SHBA-së: “Përgjigjuni kërkesave tona, ose suImojmë!”

Rusia tha të hënën se ka nevojë u rgjente për një përgjigje nga SHBA në lidhje me kërkesat e saj të sigurisë dhe
paralajmëroi për një r eagim ushtarak rus nëse nuk sheh veprime politike për të zbutur 5hqetësimet e saj.

Moska, që ka nervozuar perëndimin me mbledhjen masive të trupave afër Ukrainës, javën e kaluar prezantoi një listë me propozime që ajo do të donte ti negocionte, përfshirë premtimin se NATO do të hiqte dorë nga aktivitetet ushtarake në Evropën lindore dhe në Ukrainë.