Rusia rrëzon mbi 40 dronë të Turqisë: Ky është një sukses i madh!

Rusia rrëzon mbi 40 dronë të Turqisë: Ky është një sukses i madh!

Sistemet ruse të mbrojtjes ajrore me rreze të shkurtër “Pantsir-S” rr ëzuan më shumë se 40 d ronë bajraktar dhe Anka
të prodhimit turk gjatë lutfimeve në Siri dhe Libi, sipas kanalit televiziv “Russia-1”.

Dronët turq Bayraktar janë objektiva të lehtë për sistemet vendase të mbrojtjes ajrore si Pantsir,
sipas zëvendësshefit të forcave r aketore a nti-ajrore të F0rcave Ajrore Ruse, Yuri Muravkin.

Duke folur në kanalin televiziv “Russia-1”, ai tha se “Bayraktar (droni) ka karakteristika kaq të shpejtësisë dhe dimensioneve masive saqë nuk është e vështirë të rr ëzosh një dron edhe për një ekuipazh me aftësi mesatare”.