Tensionet midis Amerikës dhe Rusisë janë në kulm, Putin deklarohet: “Ja si mund t’i ndreqim marrëdhëniet!”

Tensionet midis Amerikës dhe Rusisë janë në kulm, Putin deklarohet: “Ja si mund t’i ndreqim marrëdhëniet!”

Marrëdhëniet e Rusisë me Shtetet e Bashkuara nuk kanë arritur ende pikën e tyre më të ulët dhe propozimet mbi sigurisë që ka bërë Moska
mund të ndihmojnë në zbutjen e tesnioneve, citohet të ketë thënë të shtunën zëvendësministri i Jashtëm rus Sergei Ryabkov.

Rusia tha se po kërkon garanci ligjore e të detyrueshme, që NATO të heqë dorë nga çdo aktivitet ushtarak në Evropën Lindore dhe Ukrainë, pjesë e një liste kërkesash të cilat kërkon t’i negociojë me Perëndimin. Rusia parashtroi për herë të parë në detaje kërkesat që thotë se janë thelbësore për uljen e tesnioneve në Evropë dhe zbutjen e krizës mbi Ukrainën.