Grekët i kap paniku: “Turqit do na pushtojnë pas festave!”

Grekët i kap paniku: “Turqit do na pushtojnë pas festave!”

F0rcat e amratosura greke janë në gatishmëri të lartë nga mundësia e një pr0vokimi turk nga Evrosi, në Egje e zonën ekonomike të Qipros, shkruan gazeta To Vima e cila citon gjeneralin Konstantinos Floros të bëjë thirrje për vigjilencë maksimale.

“Trupat tona nuk pushojnë kurrë, as për festa kombëtare. Në fund të fundit, turqit e kanë 5hkelur vazhdimisht marrëveshjen Papulias-Jilmaz, e cila garanton shmangien e pr0vokimeve gjatë festave fetare dhe muajve të verës”, u shpreh ai.DEKLARATA E TIJ E PLOTE