Në tensione me Rusinë, ushtria amerikane prezanton “bishën” e re me lazer: Urdhëroni tani po deshët!

Në tensione me Rusinë, ushtria amerikane prezanton “bishën” e re me lazer: Urdhëroni tani po deshët!

Marina amerikane përdori një a rmë l azer ndaj një objektivi lundrues në brigjet e Jemenit, një hap ky i rëndësishëm sa i
takon forcimit të sigurisë kundër objektivave më të vegjël, si varkat e vogla të ngarkuara me b0mba dhe anijet e s ulmit të shpejtë.

Demonstrimi u krye nga lutfanija USS Portland që përdori sistemin e g0ditjes me lazer kundër një shënjestre në Gjirin e Adenit,
trupi ujor që ndan Afrikën Lindore nga Gadishulli Arabik.