Amerika jep alarmin dhe publikon pamjet: “Arabia Saudite po prodhon raketat e veta balistike me ndihmën e Kinës!”

Amerika jep alarmin dhe publikon pamjet: “Arabia Saudite po prodhon raketat e veta balistike me ndihmën e Kinës!”

Agjencitë e inteligjencës amerikane kanë kostatuar se Arabia Saudite po prodhon r aketat e veta balistike me ndihmën e Kinës.

Ky është një zhvillim që mund të ketë efekte të rëndësishme në Lindjen e Mesme dhe të komplikojë përpjekjet e
administratës së Biden për të frenuar ambiciet bërthamore të Iranit, rivalit kryesor rajonal i sauditëve.

Dihet se Arabia Saudite se ka blerë më parë r aketa b alistike nga Kina, por kurrë nuk ka qenë në gjendje të ndërtojë të sajat. Imazhet satelitore të marra nga CNN sugjerojnë gjithashtu se Arabia Saudite po i prodhon këto a rm ë të paktën në një vend. LAJMI I PLOTE