Helikopteri ushtarak i shtetit fqinjë thyen rekorde: 1000 orë fluturim i gatshëm për operacione!

Helikopteri ushtarak i shtetit fqinjë thyen rekorde: 1000 orë fluturim i gatshëm për operacione!

Helikopterët AgustaWestland UH-169B të operuar nga Ushtria Italiane kanë arritur një moment historik operacional prej 1000 orësh.

Sipas grupit italian të hapësirës ajrore dhe mbrojtjes Leonardo, dy helikopterë me dy motorë të trajnimit bazë AW169
vendosën së fundmi një moment historik të parë të rëndësishëm duke grumbulluar 1000 orë fluturimi në operacione.