Irani prezanton tankun e fuqishëm gjatë stërvitjeve ushtarake: “Me këtë i bëjmë ballë Amerikës dhe Izraelit!”

Irani prezanton tankun e fuqishëm gjatë stërvitjeve ushtarake: “Me këtë i bëjmë ballë Amerikës dhe Izraelit!”

F0rcat Tokësore të Gardës së Revolucionit Islamik kanë futur në shërbim një variant Karrar të tankut kryesor të b etejës T-72 të përmirësuar, sipas Agjencisë së Lajmeve Tasnim.

Versioni i ri i tankut të epokës sovjetike u pa në një stërvitje të madhe ushtarake në Iranin jugor.
Versioni i avancuar i T-72 në konfigurimin Karrar, i njohur gjithashtu si T-72M1,
u zbulua gjatë stërvitjeve “Payambar-e Azam 17 (Profeti i Madh)”, që po zhvillohen përgjatë brigjeve jugore të Iranit.