NATO nuk duron më karshi Rusisë: E bën gati ekipin special ushtarak drejt Ukrainës!

NATO nuk duron më karshi Rusisë: E bën gati ekipin special ushtarak drejt Ukrainës!

Teksa presidenti rus Vladimir Putin po ash përson tonet e tij, ndaj lëvizjes së trupave ruse në kufirin me Ukrainën ka reaguar edhe NATO.
Sipas një raportimi të gazetës gjermane “Ëelt”, gatishmëria 0peracionale e f0rcave për reagime të shpejta është rritur.

Sipas kësaj, task f0rcat e njohura si e ashtuquajtura “Maja e sht izës së NATO-s” duhet të jenë gati brenda pesë ditësh për të shkuar në ndonjë zonë krize. Deri më tani, forca e quajtur “Very High Readiness Joint Task F0rce” duhej të ishte gati brenda shtatë ditësh.
Sipas njoftimit të gazetës, në gatishmëri të shtuar janë vënë edhe njësi të tjera, si forcat speciale apo dhe ato për logjistikë.