Rusia prezanton ɾaketat më të reja ajrore: Urdhëroni tani!

Rusia prezanton ɾaketat më të reja ajrore: Urdhëroni tani!

Rusia po zhvillon r aketa të reja p recize si pjesë e një përmirësimi të përgjithshëm të sistemit të mbrojtjes ajrore me
rreze të shkurtër veprimi Pantsir, përveç një sistemi të ri r aketor a nti-ajror portativ mana (MANPADS).

“Një modifikim i Pantsir-SM-SV është duke u zhvilluar për F0rcat Tokësore dhe Ajrore. Sistemi do të ketë dy lloje r aketash të drejtuara kundërajrore dhe do të ketë një zonë të shtuar të 5hkatërrimit.

Të dyja punimet janë planifikuar të kenë përfunduar në vitin 2022”, tha gjeneral-lejtnant Alexander Leonov, kreu i mbrojtjes ajrore ushtarake të F0rcave të Armatosura të Federatës Ruse.