Amerika dhe Japonia bëjnë gati planin kundër Kinës në Tajvan: “Bashkë më të fortë!”

Amerika dhe Japonia bëjnë gati planin kundër Kinës në Tajvan: “Bashkë më të fortë!”

Forcat e amratosura të Shteteve të Bashkuara dhe Japonisë kanë hartuar një draft të planit për 0peracion të përbashkët
në rast të situatës emergjente në Tajvan, raportoi agjencia japoneze e lajmeve, Kyodo.

Sipas këtij plani, trupat amerikane do të ndërtonin baza të përkohshme në zinxhirin e ishujve Nansei,
që shtrihen nga Kyushu – njëri nga katër ishujt kryesorë të Japonisë – deri në Tajvan në fazën fillestare të gjendjes emergjente të Tajvanit dhe do të dërgonte trupa, raportoi kjo agjenci, duke cituar burime të paidentifikuara qeveritare të Japonisë.LAJMI I PLOTE