Izraeli prezanton ushtarët e padukshëm: “Tani Iuftoni me ne po keni guximin!”

Izraeli prezanton ushtarët e padukshëm: “Tani Iuftoni me ne po keni guximin!”

Imagjinoni këtë: një ekip special 0peracional ka ngritur një pikë vëzhgimi në një kodrinë në territor amrik. Misioni i ekipit është të sigurojë mbikqyrjen e ter r or istëve që planifikojnë një suIm nga kampi i tyre dhe më pas, marrja në 5hënjestër e komandantit pasi përgatitjet të kenë arritur kulmin.

Në kamp, komandanti beson se ambjenti përreth nuk mbart rr ezik. Atje ka pak mundësi për tu fshehur dhe ushtarët e tij janë të pajisur me syze që shohin edhe natën e që nuk do të humbisnin asnjë këcrënim. Trupat e njësisë operacionale duhet të kamuflohen dhe e bëjnë këtë më së miri. Ekipi me zor mund të shihet ditën, ndërkohë që natën është e pamundur të pikaset.

Ky skenar, mund të bëhet i mundur falë një materiali të ri kamuflazhi, Kit 300, të zhvilluar nga një kontraktor i ushtrisë izraelite. Kit 300 është një kamuflazh termal, i përbërë nga materiale të avancuara që bllokojnë nxëhtësinë e trupit të një ushtari.LAJMI I PLOTE