Ky shtet evropian do të blejë 169 helikopterë ushtarak!

Ky shtet evropian do të blejë 169 helikopterë ushtarak!

Ushtria franceze ka porositur gjithsej 169 helikopterë H160M Guepard nga firma shumëkombëshe e hapësirës ajrore Airbus si pjesë e programit të Helikopterëve të Përbashkët të Lehtë të vendit.

Në një njoftim për shtyp, kompania tha se marrëveshja mbulon zhvillimin e prototipeve të ndryshme H160M dhe dorëzimin fillestar të 21 Guepards në ushtri, tetë në marinë dhe një në forcat ajrore.