Linda e Mesme në flakë: Dy shtetet arabe përballë njëra-tjetrës, nis stërvitja ushtarake “Profeti i Madh”

Linda e Mesme në flakë: Dy shtetet arabe përballë njëra-tjetrës, nis stërvitja ushtarake “Profeti i Madh”

Irani ka zhvilluar ushtrime ushtarake 5-ditore duke h edhur madje edhe r aketa baIistike. Gjeneralët iranianë kanë thënë se këto ushtrime janë paralajmërim për Izraelin. Ushtrimet e quajtura “Profeti i Madh” filluan të hënën në provincat:
Bushehr, Hormozgan dhe Khuzestan, të gjitha me dalje në Gjirin Persik.

Ndërkohë, CNN njoftoi dje se Arabia Saudite, një kundërshtare e madhe e Iranit në rajon, ishte duke ndërtuar r aketa baIistike me ndihmën e Kinës. Sipas CNN, kjo do të pengonte një marrëveshje me Iranin për heqjen dorë nga programi bërthamor.