Putin: “Kina do ta fundosë Amerikën!”

Putin: “Kina do ta fundosë Amerikën!”

“Në 30 vitet e ardhshme, Kina do t’ia kalojë SHBA-së në të gjitha aspektet e ekonomisë dhe SHBA-ja do të humbasë
pozitën e saj dominuese në financa dhe tregti”, parashikoi kreu i shtetit rus.

Ai keshtu u deklarua para gazetarëve të pranishëm në konferencën e tij për shtyp të fundvitit, tashmë një traditë e përvitshme në Kremlin.
Putini gjithashtu tha se fuqia blerëse e ekonomisë kineze është më e madhe sesa ajo amerikane në aspektin e paritetit.