LAJMI FUNDIT: Rusia rrethon Ukrainën, jepet alarmi tek NATO-ja

LAJMI FUNDIT: Rusia rrethon Ukrainën, jepet alarmi tek NATO-ja

Imazhe satelitore të regjistruara nga një kompani private amerikane tregojnë se Rusia ka vazhduar javët e fundit të
rrisë praninë e saj ushtarake në Krime, të cilën e a neksoi në vitin 2014, si dhe pranë Ukrainës.

Ky zhvillim vjen ndërsa Moska vijon të rrisë t ry sninë ndaj Shteteve të Bashkuara për bisedime rreth atyre që i quan garanci për siguri.
Rusia kërkon nga NATO të ndalë zgjerimin e saj drejt lindjes dhe garanci se aleanca ushtarake perëndimore, nuk do të vendosë pajisje ushtarake suImuese në Ukrainë apo në vendet e tjera fqinje.