Amerikës po i dridhen gjunjtë: Rusia prezanton armën sekrete “paparashikueshmëria”

Amerikës po i dridhen gjunjtë: Rusia prezanton armën sekrete “paparashikueshmëria”

30 vjet pas rënies së Bashkimit Sovjetik, Rusia është ende në gjunjë. E megjithatë Perëndimi po dridhet, e kjo vjen për shkak të Vladimir Putinit, shkruan në një koment për DË Viktor Erofejeë, shkrimtar rus.

Rusia e re ka lindur pak para Vitit të Ri – ajo u bë 30 vjeç më 26 dhjetor. Kjo përkon me kohën e shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik. Por në realitet, ishin ish-republikat sovjetike, ato të cilat u shkëputën nga Moska dhe bërthama ruse e perandorisë së madhe. Ato ikën në drejtime të ndryshme, ndërsa Rusia mbeti si pasardhëse e BRSS. Sot një e pesta e të rinjve në Rusi nuk e di se çfarë ishte BRSS..ANALIZA E PLOTE