Turqia prezanton dronin më të fuqishëm në planet: “Mund ta bombaroj Anglinë dhe Amerikën!”

Turqia prezanton dronin më të fuqishëm në planet: “Mund ta bombaroj Anglinë dhe Amerikën!”

Me te vertet sot bota po dridhet sepse Turqia kaloi testin me te madh te b0mbarduest dron me e madhja e botes, e cila u prodhua vitin e kaluar e qe arriti te fluturoj 6000 kilometra largesi vetem me nje pajisje te karburantit duke u ngritur 40 mije feet ne lartesi rekorde te qiellit mbi mjegujt e cila u cilesua nga mediat boterore si aparat çudiberese e para e ketij lloji qe mund te b0mbardoj edhe Londren!

Kurse ne testimin e fundit me m unicion te ngarkuar ne maksimum ajo u t estua tejet suksesshem duke fluturuar mbi 39 mije feet lartesi ajo arriti te thej rekordin e vet ne fluturimin krahapur e ngarkuar me m unicion te papare deri me sot ne botën e avionistikes mbi 7500 kilometra largesi qe lirisht mund..LAJMI I PLOTE