Turqia teston raketën kombëtare: Mesazh i fuqishëm për Greqinë!

Turqia teston raketën kombëtare: Mesazh i fuqishëm për Greqinë!

Turqia kreu teste të sistemit të mbrojtjes ajrore me rreze të shkurtër Hisar O + nga një sistem autonom lëshues r aketash në poligonin e qitjes Aksaray javën e kaluar.

Në një deklaratë të dielën, Ministria e Mbrojtjes tha se HISAR O + është gati për përdorim.
Hisar O+ arriti fazën e prodhimit masiv në korrik 2021. Ka aftësi mbrojtëse 360 gradë dhe mund të angazhohet dhe të gj uajë njëkohësisht kundër të paktën nëntë objektivave të ndryshëm.