Krizë e re midis superfuqive!/ Rusia paralajmëron SHBA-në: “Po luani me zjarrin!”

Krizë e re midis superfuqive!/ Rusia paralajmëron SHBA-në: “Po luani me zjarrin!”

Ndryshe nga Moska, Uashingtoni po tregon një tendencë të rr ezikshme drejt thjeshtimit të rrethanave për përdorimin e mundshëm të amrëve bërthamore. Kështu është shprehur zëvendës ministri i jashtëm rus, Sergei Riabkov në një intervistë të publikuar në gazetën e cështjeve ndërkombëtare të hënën.

“Ne në moskë jemi angazhuar për të ngritur pragun e përdorimit të amrëve bërthamore. Një tendencë e kundërt ëhstë parë në SHBA në vitet e fundit, me mjetet për një 5hkatërrim bërthamor që duket se perceptohen gjithnjë e më shumë si një amrë për në fushëb etejë dhe kjo është një tendencë e rr ezikshme”, nënvizon diplomati rus.VIDEO