Kɾoacia dhe Kosova bashkojnë foɾcat kundëɾ aɾmikut të pëɾbashkët: “Ja si mund ta fundosim Seɾbinë!”

Kɾoacia dhe Kosova bashkojnë foɾcat kundëɾ aɾmikut të pëɾbashkët: “Ja si mund ta fundosim Seɾbinë!”

Marrëveshja e mirëkuptimit që nënshkroi Kosova dhe Kroacia e forcoi edhe më tepër miqësinë dhe bashkëpunimin mes dy vendeve.
Kroatët nuk e kanë harruar ndihmën shqiptare në kohën e Iuftës mes Kroacisë dhe Serbisë,
thotë eksperti i sigurisë, Hajrullah Tërnava për mediat në Kosovë.

Sipas Tërnavës, vizitat e zyrtarëve kroat po dëshmojn aleanca e miqësisë shqiptaro-kroate apo edhe një aleancë për mbrojtje nga
projektet e mëdha serbe, si rreziku i një k0nflikti në Bosnje, dhe mundësia e një k0nflikti në Ballkan.

Eksperti mendon se Kosova mund të ndihmohet në shumë aspekte nga Kroacia, sidomos me promovimin e miqësisë së saj ndaj shtetit kosovar, duke kontribuar në njohje të reja, e duke nxitur politika miqësore në favor të shtetit të Kosovës, brenda vendeve të BE-së.