Kina fundoset në Iuftë me Indinë: Uɾgjentisht i laɾgon ushtaɾët e saj dhe i dëɾgon ɾobotët Iuftaɾak!

Kina fundoset në Iuftë me Indinë: Uɾgjentisht i laɾgon ushtaɾët e saj dhe i dëɾgon ɾobotët Iuftaɾak!

Dhjetëra mjete të afta për të mbajtur amrë dhe municione janë dërguar në Tibet, sipas raportimeve të mediave indiane,
ndërsa pjesa më e madhe janë vendosur në rajonet kufitare ku forcat ushtarake kineze
janë bllokuar në një sfidë durimi me ushtarët indianë.

Pekini ka dërguar 88 makineri të tilla në Tibet, në kufi me Indinë në lartësitë e Himalajave, 38 nga të cilat janë vendosur në rajonet kufitare. Ushtarët kinezë kanë pasur problem me oksigjenin e pakët në atë lartësi duke vuajtur peshën e rëndë të amrëve dhe municioneve.