Kina paɾalajmëɾon Iuftë me këtë shtet: “Mos guxoni të bëni ndonjë vepɾim, sepse ua dëɾgojmë ushtɾinë!”

Kina paɾalajmëɾon Iuftë me këtë shtet: “Mos guxoni të bëni ndonjë vepɾim, sepse ua dëɾgojmë ushtɾinë!”

Kina do të marrë “m asa d ramatike” nëse Tajvani bën lëvizje drejt pavarësisë, ka paralajmëruar të mërkurën një zyrtar i Pekinit,
duke shtuar se pr0v0kimet e Tajvanit dhe nd ërhyrjet e jashtme mund të rriten vitin e ardhshëm.

Kina e konsideron Tajvanin si territorin e saj dhe në dy vjetët e fundit ka rritur pre5ionin diplomatik dhe atë ushtarak, gjë që ka nxitur 5hqetësime në Taipei dhe Uashington.