Serbia e këɾcënon Kɾoacinë me Iuftë, pasi kjo e fundit tha se do të ndëɾtojë bazë ushtaɾake në Kosovë!

Serbia e këɾcënon Kɾoacinë me Iuftë, pasi kjo e fundit tha se do të ndëɾtojë bazë ushtaɾake në Kosovë!

Shtimi i forcave kroate në kuadër të KFOR-it në Kosovë dhe paralajmërimi i ministrit të Jashtëm kroat, Gordan Grliq Radman,
për ngritjen e një kampi ushtarak në Kosovë për stabilitet të rajonit,
ka acaruar jo vetëm presidentin serb Aleksandar Vuçiq, por edhe liderin e radikalëve serbë, Vojislav Sheshel.

Lideri i radikalëve serbë, Vojislav Sheshel, ka deklaruar për mediat serbe se “kroatët po duan të ndërtojnë bazë ushtarake në shtetin e ‘rr emë’ të Kosovës, në mënyrë që t’u japin instruksione që serbëve në Kosovë t’ua bëjnë atë që ua kanë bërë serbëve në Republikën Srpska dhe në Krainë [Kroaci]”. LAJMI I PLOTE