Zbulohet aɾma më e foɾtë e Putinit ndaj Evɾopës: Shtetet evɾopiane në zi – nuk kanë zgjidhje tjetëɾ!

Zbulohet aɾma më e foɾtë e Putinit ndaj Evɾopës: Shtetet evɾopiane në zi – nuk kanë zgjidhje tjetëɾ!

Me ardhjen e dimrit në Evropë dhe rritjen e çmimeve të energjisë, po rriten tesnionet mbi
sigurimin e gazit nga Rusia veçanërisht përmes gazsjellësit Yamal-Evropë që kalon përmes Polonisë dhe Bjellorusisë.

Por Yamal është vetëm një element i një rrjeti kompleks të infrastrukturës së gazit, i krijuar jo vetëm nga nevojat e energjisë,
por edhe nga interesat më të gjera ekonomike dhe politika, përfshirë mosmarrëveshjet midis Rusisë dhe Ukrainës. LAJMI I PLOTE