Ky shtet sapo nënshkroi marrëveshjen 3 miliardë dollarëshe për avionët ushtarakë amerikanë “Lockheed Martin CH-53K”

Ky shtet sapo nënshkroi marrëveshjen 3 miliardë dollarëshe për avionët ushtarakë amerikanë “Lockheed Martin CH-53K”

Izraeli ka njoftuar se ka arritur një marrëveshje armësh me vlerë disa miliardë dollarë me Shtetet e Bashkuara,
e cila përfshin blerjen e avionëve Boeing për furnizim me karburant në ajër.

Izraeli ka rënë dakord me qeverinë amerikane për të blerë 12 helikopterë Lockheed Martin CH-53K dhe dy
avionë transportues ajror Boeing KC-46. Vlera totale e blerjes vlerësohet në rreth tre miliardë dollarë.