Putin nuk ndalet duke e treguar forcën ruse: Lëshon raketat hipersonike nga deti

Putin nuk ndalet duke e treguar forcën ruse: Lëshon raketat hipersonike nga deti

Rusia ka testuar rreth dhjetë r aketa të reja hipersonike të modelit “Zircon” nga një Iuftanije dhe dy të tjera nga një nëndetëse,
raportoi agjencia Interfax të premten, duke e cituar Flotën Veriore.

Presidenti rus, Vladimir Putin, e ka vlerësuar këtë lloj r akete si pjesë e një gjenerate të re të sistemeve të pakrahasueshme të a rmëve.
Një test të zhvilluar javën e kaluar ai e quajti “ngjarje të madhe në jetën e vendit”, duke shtuar se ky është “një hap thelbësor” në rritjen e kapaciteteve të mbrojtjes së Rusisë.