Sekreti më i madh ushtarak amerikan, nuk mund ta kapin as radarët: Avioni bombardues B-21

Sekreti më i madh ushtarak amerikan, nuk mund ta kapin as radarët: Avioni bombardues B-21

Konfidencialiteti është jetik për ezekutimin e suksesshëm të suImeve ajrore me aeroplanë të padukshëm, në territorin e
amrikut dhe jashta radarëve të tyre, por disa kongresmenë amerikanë nuk mendojnë kështu.

Ata mendojnë se duhet të zbulohen informacionet mbi paratë e taksapaguesve që janë shpenzuar në një fuqi
të re ushtarake – b0mbarduesin ajror amerikan B-21.

Forcat Ajrore të SHBA-ve ka thënë se nuk ka ndërmend të publikojnë specifikat me kostot e aeroplanit, që konsiderohet si “shtylla kurrizore” e së ardhmes ushtarake amerikane në rrafshin e suImeve dhe këcrënimeve të fshehta ushtarake.