Britania e Madhe në alarm të kuq: “Shtetet perëndimore duhet ta ndalin Rusinë – Ballkani do të shpërthejë sërish!”

Britania e Madhe në alarm të kuq: “Shtetet perëndimore duhet ta ndalin Rusinë – Ballkani do të shpërthejë sërish!”

Ish-ministri i jashtëm britanik William Hague ka ngritur alarmin se Balkani ndodhet në prag të një k0nflikti dhe
duke kujtuar se Iufta e parë botërore nisi pikërisht nga rajoni.

Ai u ka bërë thirrje fuqive europiane të ndërhyjnë. Ballkani sipas tij është një zonë thelbësore ku vendet perëndimore duhet të ndërhyrë për t’iu kundërvënë ndikimit rus.