Kina “zëvendëson ushtarët me robotë” në Tibet: Trupat kineze nuk mund t’i përballojnë kushtet e lartësive të mëdha

Kina “zëvendëson ushtarët me robotë” në Tibet: Trupat kineze nuk mund t’i përballojnë kushtet e lartësive të mëdha

Ndërsa mosmarrëveshja e pazgjidhur e kufirit Indi-Kinë krijon tesnione, raportet e mediave pretendojnë se Kina
po dërgon robotë automatikë në kufi, sepse siç pretendohet, trupat po Iuftojnë me kushtet e lartësive të mëdha.

Sipas raporteve të mediave të huaja, përcjell Telegrafi, dhjetëra automjete autonome të afta për të transportuar armë dhe furnizime
po dërgohen në Tibet, me pjesën më të madhe të dislokuar në rajonet kufitare ku trupat kineze janë përfshirë në një përp lasje me trupat indiane.