SHBA dërgon avionë Iuftarak dhe qindra ushtarë afër Rusisë: Mesazh i qartë për Putinin!

SHBA dërgon avionë Iuftarak dhe qindra ushtarë afër Rusisë: Mesazh i qartë për Putinin!

Forcat ajrore amerikane për herë të parë kanë dërguar në Norvegji b0mbardues B-1, lëvizje kjo që i dërgon sinjal të qartë Moskës,
që ushtria amerikane do të reagojë në rajonin e rëndësishëm strategjik në arktik duke i ofruar mbështetje partnerëve në këtë rajon.

Zyrtarët e lartë të ministrisë së Mbrojtjes, kanë konfirmuar që katër bombardues B-1 të forcave ajrore amerikane dhe afro 200 ushtarë nga baza Dayes në Teksas, do të stacionohen në bazën Orland në Norvegji.