Ushtria amerikane prezanton versionin më të avancuar të avionit Iuftarak F-15: Si askush tjetër në botë!

Ushtria amerikane prezanton versionin më të avancuar të avionit Iuftarak F-15: Si askush tjetër në botë!

Kompania amerikane Boeing, pati njoftuar se në aeroportin ndërkombëtar St Louis Lambert, është realizuar fluturimi i parë i aeroplanit
Iuftarak F-15EX, i cili së shpejti do të fillojë prodhimin serik dhe do t’i bashkohet flotës së forcave ajrore të Shteteve të Bashkuara.

Fjala është për F-15EX që ndryshe njihet si EX1 dhe që mban numrin serik 20-001, e që deri më tani janë prodhuar tetë sosh ku dy prej tyre kanë shërbyer për kryerjen e testeve të shumta.VIDEO