Marina kineze prezanton anijen Iuftarake 30.000 tonëshe: Mesazh i fuqishëm për Amerikën!

Marina kineze prezanton anijen Iuftarake 30.000 tonëshe: Mesazh i fuqishëm për Amerikën!

Marina e Ushtrisë Çlirimtare Popullore (PLAN) thuhet se ka vënë në shërbim dokun e dytë të helikopterit të uljes tip 075,
në dhjetor 2021, sipas raporteve të mediave lokale.

Ceremonia e vënies në punë të anijes së re suImuese amfibe 30,000 tonë u zhvillua në një objekt të kompanisë Hudong–Zhonghua Shipbuilding.
Siç është deklaruar nga gazetari dhe komentatori i Iuftës Detare Chris Cavas,
anija e re filloi testimet më 21 dhjetor 2020 dhe pritet të quhet GUANGXI.