Profesori amerikan: Po u tregoj se si zhduket fuqia e Serbisë – ajo është problemi në Ballkan!

Profesori amerikan: Po u tregoj se si zhduket fuqia e Serbisë – ajo është problemi në Ballkan!

Profesori i Universitetit Amerikan “Johns Hopkins” dhe analisti i politikës së jashtme, Edward Joseph thotë se Serbia është i vetmi vend në Ballkan që nuk pranon rendin perëndimor, raporton Nova S.

“Serbia është një kandidate e BE-së, por kandidatura e saj është një karakter. Në fakt, Serbia promovon vlerat dhe nganjëherë agjendën e Rusisë dhe Kinës, dhe Hungaria ka një aleat të rëndësishëm. Sidoqoftë, kjo vlerësohet nga zyrtarët perëndimorë, të cilët i mbyllin sytë e tyre para sulmeve ndaj demokracisë.DEKLARATA E TIJ E PLOTE