Ushtria amerikane ‘në hall’ nga dronët e Turqisë: Si do ia bëjmë me këto “bisha të blinduara”?

Ushtria amerikane ‘në hall’ nga dronët e Turqisë: Si do ia bëjmë me këto “bisha të blinduara”?

Suksesi i mjeteve ajrore pa pilot Bayraktar TB2 (SIHA) të Turqisë dhe inkurajimi i tyre për vendet për të ndryshuar
taktikat e Iuftës, kanë nxitur ushtrinë amerikane për të gjetur alternativa të reja.

Një artikull i botuar në revistën Foreign Policy deklaroi se dronët në Nago-Karabak nxorrën në pah aftësi të kufizuara sistemet e mbrojtjes
ajrore armene dhe automjetet e blinduara të rënda, dhe për këtë arsye vendet e zhvilluara duhej të
riorganizonin taktikat e tyre të Iuftës, të cilat në këtë rast ishin jofunksionale. LAJMI I PLOTE