Bota mban frymën!/ Turqia prezanton avionin e parë supersonik: “Hürjet”

Bota mban frymën!/ Turqia prezanton avionin e parë supersonik: “Hürjet”

Intensivisht po punohet në Projektin e Avionëve të Trajnimit dhe SuImimit të Lehtë (Hürjet), i cili u lançua.

Sipas informacionit të marrë, faza e Rishikimit të Dizajnit Paraprak (PDR), e cila është kritike për Hürjet, projekti i parë i trainerit të avionëve supersonikë të Turqisë, është përfunduar me sukses.

Në këtë kuadër, Projekti Hürjet, i cili u vlerësua në 4 fusha kryesore të ekspertizës, përkatësisht Shkenca Fluturimi,
Struktura e Avionit, Sistemet e Avionëve, Avionika dhe Sistemet Elektrike, kaloi miratimin e komisionit vlerësues në të gjitha këto fusha.