Sekretari amerikan ngrenë alarmin dhe telefonon NATO-n: “Rusia po ia mësynë Ukrainës!”

Sekretari amerikan ngrenë alarmin dhe telefonon NATO-n: “Rusia po ia mësynë Ukrainës!”

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken ka biseduar sot në telefon me 9-shen e Bukureshtit, grupi aleat i NATO’s në krahun lindor.

Sekretari amerikan dhe Ministrat e Jashtëm të këtyre vendeve (Bullgaria, Çekia, Estonia, Hungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Rumania dhe Sllovakia)

Diskutuan lidhur me situatën e krijuar në kufi me Ukrainën për shkak të pranisë së ushtrisë ruse si dhe
nevojën për të qëndruar të bashkuar, të gatshëm dhe të vendosur për mbrojtjen e aleatëve të NATO’s.