Bota mban frymën!/ Japonia prodhon armën kundër-hipersonike, e quajtur “Railgun”

Bota mban frymën!/ Japonia prodhon armën kundër-hipersonike, e quajtur “Railgun”

Qeveria japoneze ka lënë mënjanë 6.5 miliardë jen (56 milionë dollarë) këtë vit fiskal për të zhvilluar një sistem
a rmësh kundërhipersonike të bazuar në a rmë hekurudhore, zbuloi Nikkei Asia, duke cituar burime.

Agjencia e Blerjes, Teknologjisë dhe Logjistikës së Ministrisë së Mbrojtjes ka studiuar teknologjinë dhe synon ta
vendosë atë deri në gjysmën e dytë të kësaj dekade, shtoi gazeta me bazë në Tokio. BURIMI I LAJMIT