India Iëshon nëndetësen e fuqishme bërthamore: Jepet alarmi tek shtetet fqinje!

India Iëshon nëndetësen e fuqishme bërthamore: Jepet alarmi tek shtetet fqinje!

India lëshoi në nëntor nëndetësen e saj të tretë bërthamore balistike zhytëse (të klasit Arihant, raportuan disa media, duke cituar Janes Defense Weekly.

Gazeta citoi imazhe satelitore që zbulojnë se vendi lëshoi nëndetësen me energji bërthamore të quajtur S4 më
23 nëntor në Qendrën e Ndërtimit të Anijeve në Visakhapatnam.

India nuk e ka njoftuar zyrtarisht nisjen, megjithëse Hindu e konfirmoi atë, duke cituar burime në ministrinë e mbrojtjes dhe
qendrën e ndërtimit të anijeve.