Pas Ukrainës, Rusia mund të nisë Iuftë edhe në Kosovë

Pas Ukrainës, Rusia mund të nisë Iuftë edhe në Kosovë

Njohës të sigurisë dhe analistë në Prishtinë thonë se situata e tesnionuar në Ukrainë mund të n xisë pr0bleme të sigurisë edhe në
Ballkanin Perëndimor posaçërisht në veriun e Kosovës për shkak të ndikimit rus.

Ata thonë se situata e sigurisë në rajon ka nxjerrë në pah pafuqinë e Bashkimit Evropian përballë sfidave në Ballkan dhe kjo ka rritur angazhimin amerikan në rajon.

Viti 2022 po e gjen Ballkanin Perëndimor në një gjendje të rënduar të sigurisë për shkak të kthimit të tesnioneve përgjatë vitit 2021 në Bosnjë Hercegovinë, Kosovë dhe Mal të Zi.