Rusia dërgon trupa edhe në Kazakistan: Gjendje Iufte me “bandat teɾɾoɾiste”

Rusia dërgon trupa edhe në Kazakistan: Gjendje Iufte me “bandat teɾɾoɾiste”

Trupa të udhëhequr nga Rusia do të dërgohen në Kazakistan pas protestave të hdunshme anti-qeveritare.

Presidenti i Kazakistanit, Kassym-Jomart Tokayev, bëri thirrje për përkrahje nga aleanca CSTO (Collective Security Treaty Organization),
ku bëjnë pjesë shtetet e Azisë Qendrore e Perëndimore, pas eskalimit të situatës.

Protestat fillimisht 5hpërthyen nga pakënaqësia për rritjen e çmimit të karburanteve, por tashmë janë zgjeruar arsyet dhe po përmenden edhe ankesat politike. Presidenti Tokayev tha se prapa trazirave qëndrojnë “b andat te rr oriste”, të trajnuara jashtë vendit.