Kazakistani në prag të koIIapsit, Rusia: “Pas protestave, qëndron dora e Amerikës!”

Kazakistani në prag të koIIapsit, Rusia: “Pas protestave, qëndron dora e Amerikës!”

Një aleancë ushtarake e drejtuar nga Rusia do të nisë trupa në Kazakistan. Paqëruajtiësit i përkasin një trupe të Organizatës së Traktatit të Sigurisë Kolektive (CSTO), e cila përbëhet nga vende aleate të ish-Bashkimit Sovjetik.

Shtëpia e Bardhë dhe Organizata e Kombeve të Bashkuara u kërkuan autoriteteve të Kazakistanit të tregohen të përmbajtur në trajtimin e krizës.

Washingtoni hodhi poshtë dhe ato që i quajti “pretendime të çmendura ruse” se pas demonstratave masive është dora amerikane duke i quajtur si “absolutisht të rre me dhe si pjesë e qartë e librit standard rus të dezi nf0rmimit”.