Ushtria Amerikane do të ndërton bazë në Shqipëri: Forcat Operacionale Speciale të gatshme për sigurinë e rajonit!

Ushtria Amerikane do të ndërton bazë në Shqipëri: Forcat Operacionale Speciale të gatshme për sigurinë e rajonit!

Si pjesë e përpjekjejeve të vazhdueshme për rritjen e aftësive të Forcave të Operacioneve Speciale, si një gur themeli për stabilitetin rajonal, Komanda e Operacioneve Speciale të SHBA-së për Evropën (SOCEUR) ka vendosur të ngrejë në Shqipëri një shtab të bazës të Forcave të Operacioneve Speciale, me rotacion.

Vendndodhja e selisë në Shqipëri do të sigurojë ndërveprueshmëri më të madhe me aleatët tanë shqiptarë, qasje të rëndësishme në qendrat e transportit në Ballkan dhe fleksibilitet më të madh logjistik.