Britania jep alarmin për Iuftë: “Rusia mund ta ndërpresë komunikimin në mbarë botën!”

Britania jep alarmin për Iuftë: “Rusia mund ta ndërpresë komunikimin në mbarë botën!”

Shefi i Stafit të Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar, Admirali Sir Antony Radakin, ka paralajmëruar të shtunën se aktivitetet e
nëndetëseve ruse po këcrënojnë kabllot nënujore, të cilat janë jetike për sistemet e komunikimit përreth botës.

Zyrtari i lartë britanik tha se kabllot nënujore, të cilat i transmetojnë të dhënat e internetit, janë
“sistemi i vërtet informues i botës” dhe shtoi se cilado përpjekje për t’i dëmtuar ato do të mund të vlerësohej si “akt Iufte”. LAJMI I PLOTE