Putini po përballet me një situatë të padëshirueshëm në Kazakistan!

Putini po përballet me një situatë të padëshirueshëm në Kazakistan!

Kriza e papritur në Kazakistan e ka zënë presidentin rus, Vladimir Putin, në një moment kur vëmendja e tij ishte e përqendruar
vendosmërisht diku tjetër dhe e detyroi për një ndërhyrje ushtarake, e cila bart rreziqe të mundshme.

Putini menjëherë u zotua për dërgimin e trupave ruse të enjten, si pjesë e forcës paqeruajtëse nga shtetet ish-sovjetike, ndihmë e kërkuar
nga Presidenti i Kazakistanit, Kassym-Jomart Tokayev..

I cili është duke u përballur me valën më të rr ezikshme të trazirave që nga koha kur shteti i Azisë Qendrore e fitoi pavarësinë nga Moska më 1991.LAJMI I PLOTE