Rusia qëndron mbrapa saj: Çfarë është CSTO, aleanca që po e “kërcënon” NATO-n!?

Rusia qëndron mbrapa saj: Çfarë është CSTO, aleanca që po e “kërcënon” NATO-n!?

Vetëm 48 orë nga 5hpërthimi i portestave popullore në Kazakistan, tokën e tij e shkelën cizmet ruse.

Trupat e Moskës u ftuan nga presidenti kazak për të vendosur rendin e qetësinë, si pjesë e forcave të Traktatit të Sigurisë Kolektive, CSTO, një aleancë ushtarake e udhëhequr nga Rusia, e cila përshkruhej dikur si një organizëm i ngjashmë me NATO-n, por që nuk e pati kurrë suksesin e saj.

Teksa Lufta e Ft0htë i afrohej fundit në korrik 1991, Traktati i Varshavës, një aleancë e tetë shteteve socialiste dhe kundër përgjigja e Bashkimit Sovjetik ndaj NATO-s, u shpërbë. LAJMI I PLOTE