SHBA dhe Japonia bashkë kundër Kinës: “Për të ndaluar kinezët, duhet më shumë bashkëpunim në mbrojtje!”

SHBA dhe Japonia bashkë kundër Kinës: “Për të ndaluar kinezët, duhet më shumë bashkëpunim në mbrojtje!”

SHBA dhe Japonia, të premten, shprehën shqetëism për fuqinë në rritje të Kinës dhe premtuan se do të punojnë së bashku kundër përpjekjeve të saj për të destabilizuar rajonin.

Komentet nga dy vendet aleate, erdhën në një deklaratë të përbashkët që pasoi një takim virtual të ministrave të jashtëm dhe
atyre të mbrojtjes, që nënvizon se si alarmi në rritje nga Kina dhe tensionet në lidhje me Tajvanin, kanë vendosur rolin e Japonisë në fokus.LAJMI I PLOTE